Snabba Cash – Livet Deluxe (2013)

Standard
imageSnabba cash – livet deluxe är den avslutande delen i Snabba cash-trilogin.

I filmen berättas tre historier parallellt. I den första lever JW i landsflykt och letar efter sin syster, i den andra planerar Jorge den sista stora stöten och i den tredje infiltreras den serbiska maffian av en polisaspirant.

De här tre historierna ska sedan flätas ihop och med den andra och tredje tycker jag det funkar bra, men den första känns mest som ditklistrad bara för att få till en slags avslutning på JWs historia. Troligen har Joel Kinnaman blivit för poppis i Hollywood så det här lilla var det enda som han hade tid med.

Det kan ofta vara ett problem med filmer som bygger på böcker att man inte fattar hela handlingen om man inte läst boken (och har man läst boken är man sur för att de inte har tagit med allt), men här finns inte det problemet. Jag har inte läst någon av filmerna och jag har inga problem med att hänga med på vad som händer.

Överlag är det här en bra film, den lyckades göra mig engagerad i karaktärernas öden, trots att de är bovar och banditer hela bunten. Det var som sagt JW-historien som kändes lite sådär, och så kändes en del av skådespelarinsatser lite svajiga.

Det var Jorges historia som gjorde mig mest engagerad, och det var i den som filmens absolut största behållning fanns med en otrolig rånscen där jag satt som på nålar. Jag förstod inte först vad det var som gjorde den så intensiv, men sen slog det mig att hela rånet var gjort i en enda lång tagning där man fick följa Jorge hela tiden. Att Jens Jonsson inte fallit för den rådande trenden i actionfilmer idag att ha massa snabba klipp ock skakig kamera så man inte hängger med på vad som händer gjorde hela scenen så mycket bättre och intensivare!

Överlag är det här en helt OK avslutning på en trilogi, men kanske inte nåt man måste rusa till bion för att se, utan man kan gott vänta tills den kommer på DVD.

Betyg: ★★★☆☆

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s