The Place Beyond the Pines (2013)

Standard
The_Place_Beyond_the_Pines

The place beyond the pines är en film som flyttar fokus ett antal gånger. Det börjar med Luke Glanton (Ryan Gosling) som jobbar som motorcykelstuntförare för ett kringresande nöjesfält. I en av städerna han besöker får han reda på att hans ex fött deras gemensamma son. Han bestämmer sig för att stanna i staden och börjar snart råna banker för att kunna försörja sin son. Fokus flyttas sedan till Avery Cross (Bradley Cooper) som jobbar som polis i staden och är med på utryckning för ett av bankrånen. Och efter att ha följt honom ett tag flyttas det till deras söner.

Jag gillar upplägget på filmen, med de tre separata berättelserna som har sina beröringspunkter och man ser hur händelser i en historia påverkar händelseförloppet i en annan. Ett sådant här upplägg funkar ju bara om alla berättelserna håller, och det tycker jag att de gör här. Den första med Ryan Gosling är den starkaste, men de andra är inte långt efter.

The place beyond the pines är en långsam men mycket vacker film och har en historia som verkligen greppade tag i mig. Det är en film där fädernas misstag påverkar sönerna. Och inte på ett positivt sätt.

Betyg: ★★★★☆

Trivia: filmen heter som den heter för att den utspelar sig i staden Schenectady, vars namn kommer ifrån ett mohawkskt ord som på engelska kan översättas till ”place beyond the pine plains”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s