Blue Valentine (2010)

Standard
Blue_Valentine_film

Dean och Cindy är ett par som en gång i tiden var förälskade, men som förhållandet nu har övergått i slentrian för. De grälar mycket och blir sedan sams igen, för minnet finns kvar om hur förhållandet en gång var.

I filmen klipps det fram och tillbaka mellan dessa bägge epoker; den första förälskelsen och de nuvarande grälen. Det här blir väldigt effektfullt, för lika mycket som man älskar Dean och Cindys i deras förhållandes första trevande små steg, hatar man dem för hur de tar varandra för givet och sårar varandra i förhållandets fria fall.

Det som gör nästan allt i en sådan här film är hur trovärdigt paret är och i det här fallet tror jag inte det kunde gått att få ett bättre par. Ryan Gosling och Michelle Williams har precis den kemin som behövs. Man ser gnistorna flyga mellan dem när romansen precis tar fart och man ser deras smärta över förhållandets senare problem.

Jag tror inte jag ska orda så mycket mer om den här filmen. Det här är en film att uppleva, att smärtas över, men även att älska.

Betyg: ★★★★☆

Det här är den andra filmen av Derek Cianfrance som jag ser och bägge har varit utomordentligt bra så det är med spänd förväntan jag väntar på vad han ska hitta på härnäst!

2 reaktioner på ”Blue Valentine (2010)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s